Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Ατομικά τιραμισού σε κυπελλάκια σοκολάτας


Tiramisu-386
Υλικά για 6 άτομα 
• 1 κρόκο αβγού
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
• 1 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
• 1/2 φλιτζ. καφέ εσπρέσο ή άλλο δυνατό καφέ
• 1 κουταλιά κακάο σκόνη
• 2 κουταλιές λικέρ καφέ
• 16 μπισκότα Αμαρέτι
• κακάο σκόνη, για πασπάλισμα

Για το σοκολατένιο κυπελλάκι
• 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
• 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση 
Ετοιμάζετε τα σοκολατένια κυπελλάκια. Κόβετε έξι δίσκους 15 εκ. από χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε ώστε να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και απλώνετε μία κουταλιά από το μείγμα της σοκολάτας πάνω σε κάθε δίσκο, 2 εκ. πιο μέσα από την περίμετρο.
Εφαρμόζετε προσεκτικά κάθε δίσκο χαρτιού πάνω από ένα αναποδογυρισμένο φλιτζάνι τσαγιού έτσι ώστε να το «αγκαλιάσει» και οι άκρες του χαρτιού να είναι κυματιστές. Τους αφήνετε στην ίδια δέση ώσπου να πήξει η σοκολάτα και αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί για να αποκαλυφθούν τα σοκολατένια κυπελλάκια.
Για τη γέμιση, χτυπάτε σε μπολ με το μίξερ χειρός τον κρόκο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μασκαρπόνε στο μείγμα και χτυπάτε ώσπου να γίνει λείο.
Αναμειγνύετε σε άλλο μπολ τον καφέ, το κακάο και το λικέρ, θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε.
Τοποθετείτε τα σοκολατένια κυπελλάκια σε πιατάκια. Μοιράζετε στα κυπελλάκια τη μισή ποσότητα από το μείγμα μπισκότων και από πάνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα μασκαρπόνε.
Έπειτα, μοιράζετε το υπόλοιπο μείγμα μπισκότων, σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και πασπαλίζετε ελαφρώς με κακάο σκόνη. Βάζετε τα κυπελλάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού σερβίρετε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB