Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
Δροσερή μακαρονοσαλάτα
Υλικά για 6 άτομα
• 1 πακέτο βίδες ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησης σας
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 πορτοκαλιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. τυρί τριμμένο
• αλάτι
• 1 πακέτο βίδες ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησης σας
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 πορτοκαλιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. τυρί τριμμένο
• αλάτι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευα¬σίας τους.
2. Στο μεταξύ, πλένετε και κόβετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά όπως αναφέρεται στα υλικά.
3. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
4. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και περιχύνετε τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.
5. Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει, πριν τη σερβίρετε.
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευα¬σίας τους.
2. Στο μεταξύ, πλένετε και κόβετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά όπως αναφέρεται στα υλικά.
3. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
4. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και περιχύνετε τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.
5. Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει, πριν τη σερβίρετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου