Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Αυθεντική πίτσα μαργαρίτα


Η πίτσα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. A la pandiera. Τομάτα για το κόκκινο, μοτσαρέλα για το άσπρο και βασιλικός για το πράσινο. Δημιουργήθηκε από τον μάγειρα Raffaele Esposito το 1889 προς τιμήν την Βασίλισσας Μαργαρίτας όταν επισκέφτηκε μαζί με τον σύζυγο της Ουμπέρτο τη Napoli για πρώτη φορά μετά τη συνένωση των δυο Βασιλείων. Η τελευταία τιμή που της έγινε είναι ότι χαρακτηρίστηκε σαν προϊόν ΠΟΠ με ονομασία προελεύσεως τη Napoli.
Υλικά για 8 άτομα
  • 1 έτοιμο φύλλο για πίτσα
  • ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ναπολιτάνο
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ροδέλες
  • 200γρ. μοτσαρέλα σκληρή κομμένη σε ροδέλες
  • 5-6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • Λίγο ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
  1. Βάζετε την πίτσα μέσα σε ταψάκι αναλώσιμο ειδικό για ψήσιμο πίτσας ή σε δικό σας ταψί στο ίδιο μέγεθος.
  2. Την αφήνετε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζετε τα υλικά.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C Απλώνετε με ένα πινέλο την σάλτσα ναπολιτάνε πάνω στην βάση της πίτσας.
  4. Αφήνετε ένα περιθώριο γύρω – γύρω 2 εκατοστά για να ψηθεί και να ροδίσει η ζύμη.
  5. Στρώνετε τις φέτες τομάτας και μοτσαρέλας εναλλάξ και με τρόπο που να καλύπτουν κατά ένα μικρό μέρος η μια την άλλη.
  6.  Ραντίζετε την πίτσα με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνετε για 30 λεπτά.
  7. Την βγάζετε από τον φούρνο και την διακοσμείτε με τα φύλλα βασιλικού.

Από katiana.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB