Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η μόδα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2011



Τα χρώματα έχουν μαγικές ιδιότητες! Άλλα εμπνέουν και δίνουν τόνο στην καθημερινότητά μας, άλλα μας χαρίζουν ηρεμία και μας βγάζουν τον ρομαντισμό μας και άλλα, που παρόλο που δεν ενεργοποιούν κάποιο συναίσθημα, μας αρέσουν έτσι απλά.
Ποια είναι όμως τα χρώματα για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011;
Η φετινή παλέτα είναι στην πλειοψηφία της παλ αλλά υπάρχουν και χρώματα που προσδίδουν ζωντάνια και λάμψη.
Οι χρωματικές επιλογές των σχεδιαστών μπορεί να φαίνονται ασύνδετες με μια πρώτη ματιά, ωστόσο αν το σκεφτούμε καλύτερα, μας δίνουν μια τεράστια γκάμα για να διαλέξουμε, να παίξουμε και να δημιουργήσουμε την δική μας γκαρνταρόμπα.

Πορτοκαλί.

Το ζωηρό πορτοκαλί μας γεμίζει με ενέργεια κι απ’ ότι φαίνεται είναι η πιο συναρπαστική τάση για φέτος το καλοκαίρι.
Γι’ αυτό και πολλοί σχεδιαστές το επιλέγουν για τις δημιουργίες τους.
Στις πασαρέλες των Issa, Prada και Marni είδαμε τις πιο καυτές αποχρώσεις του πορτοκαλί, σε δημιουργίες που δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα με το σώμα. Στον αντίποδα οι Max Azria και Alberta Ferreti, χρησιμοποίησαν πιο απαλές αποχρώσεις του πορτοκαλί συνδυασμένες με ουδέτερα χρώματα όπως το μαύρο και το μπεζ δίνοντάς στις δημιουργίες τους πιο ευκολοφόρετο χαρακτήρα.
 

Λευκό

Δεν έλειψε από καμία πασαρέλα για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011. Φέτος το λευκό δεν θα το δούμε μόνο σε μίνι φορέματα αλλά και σε εντυπωσιακές φαρδιές φούστες, στενά παντελόνια και μάξι φορέματα σε ό,τι ύφασμα μπορείτε να φανταστείτε. Εξ άλλου το λευκό στις καλοκαιρινές κολεξιόν δεν αποτελεί απλά τάση αλλά θεσμό.
 

Βαθύ μωβ και φωτεινό ροζ

Παρ’ όλο που τα συγκεκριμένα χρώματα δεν αποτελούν τις hot τάσεις της φετινής σεζόν, πολλοί σχεδιαστές τα ενέταξαν στην παλέτα τους.
Χρησιμοποιώντας λοιπόν το βαθύ μωβ, το βιολετί και το έντονο ροζ σε μικρές δόσεις έδωσαν μια χαρούμενη νότα στις πασαρέλες.
Οίκοι όπως οι Christian Dior, Gucci, Prabal Gurung, Max Mara και Victoria Beckham, προσέθεσαν αυτές τις αποχρώσεις στην παλέτα τους δίνοντας έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο στις, κατά τ’ άλλα, ήπιες χρωματικές τους επιλογές.

Γκρι

Αν είσαστε από αυτές που θεωρείτε το γκρι βαρετό και ουδέτερο;
Η φετινή μόδα επιτάσσει total grey εμφανίσεις φωτισμένες με αξεσουάρ σε έντονα χρώματα.
 

Κίτρινο

Για φέτος αποτελεί το αγαπημένο χρώμα όλων σχεδόν των σχεδιαστών που παίζουν με όλες του τις αποχρώσεις, από το απαλό κίτρινο του λεμονιού μέχρι τις πιο βαθιές του εκδοχές.
Υπέροχες δημιουργίες σε όλη την χρωματική γκάμα του κίτρινου, είδαμε στις πασαρέλες των Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Missoni, Monique Lhuillier, Mary Katrantzou και Nina Ricci.
 

Μαύρο

Κάθε σεζόν γράφουμε ότι το μαύρο είναι τάση και σίγουρα αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όλες τις επόμενες σεζόν. Το μαύρο είναι σικ, μας δείχνει πιο αδύνατες, το λατρεύουμε και γι’ αυτό κανένας σχεδιαστής δεν παραλείπει να το συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις του.
 

Μπλε

Απόλυτα καλοκαιρινό το μπλε, αποτελεί το αγαπημένο χρώμα του καλοκαιριού. Απ’ τη μια μας φέρνει στο νου την αγαπημένη μας θάλασσα και από την άλλη αποτελεί μια χρωματική επιλογή που μας επιτρέπει να παίζουμε και να το συνδυάζουμε με πολλά άλλα χρώματα και σχέδια. Οι σχεδιαστές της Prada διάλεξαν για φέτος το μπλε ηλεκτρίκ, ενώ στις πασαρέλες των Paul Smith, Calvin Klein και Vivienne Westwood είδαμε πιο παλ αποχρώσεις και η Diane von Furstenberg επέλεξε να παίξει με διάφορους τόνους του μπλε.
 

Πράσινο

Οι σχεδιαστές της Burberry Prorsum το επιλέγουν σαν ένα από τα βασικά χρώματα των φετινών τους προτάσεων, ωστόσο και σε άλλες συλλογές όπως των Sass & Bide και Alberta Ferretti, είδαμε πραγματικά εντυπωσιακές δημιουργίες. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το πράσινο αποτελεί τάση για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011.
 

Εκτός από τα χρώματα οφείλουμε να ρίξουμε μια ματιά και στα σχέδια των υφασμάτων που αποτελούν βασικό trend για την φετινή σεζόν.
ΦλοράλΌλες μας από την πιο φανατική fashionista μέχρι την «ψυχραιμότερη» παρατηρητή, είδαμε ότι φέτος τα εμπριμέ αποτελούν την πιο hot τάση. Η Alberta Ferretti χρησιμοποιεί τεράστια λουλουδάτα μοτίφ για να διακοσμήσει τις δημιουργίες της. Ο Christian Siriano προτιμά πιο ασαφή και θολά λουλουδάτα σχήματα, οι Dolce & Gabbana χρησιμοποιούν δαντέλα με φλοράλ σχέδια ενώ στη συλλογή του Marc Jacobs βλέπουμε το φλοράλ να στολίζει καπέλα και ζώνες.

Ρίγες
Παρόλο που δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο το εμπριμέ, πολλοί σχεδιαστές τις εντάσσουν στις δημιουργίες τους. Τεράστιες και πολύχρωμες στις προτάσεις του οίκου L.A.M.B. O Paul Smith προτιμά τις λεπτές ρίγες ενώ οι δημιουργοί της Prada πειραματίζονται με ρίγες μαύρες-μπλε και πορτοκαλί-μαύρο.

Πουά
Αποτελούν γι’ αυτή τη σεζόν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα επιλογή. Μικρά πουά σε φορέματα και φούστες και τεράστιες βούλες διακοσμούν πραγματικά εντυπωσιακές τουαλέτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB