Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011
Πανακότα
Υλικά
2 φλιτζάνια (250γρ) κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι (250γρ) πλήρες γάλα
4 βανίλιες
2 φύλλα ζελατίνης
2/3 φλιτζανιού (70γρ) ζάχαρη
Για τη σάλτσα φράουλα
300γρ φράουλες
2/3 φλιτζανιού (70γρ) ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια (250γρ) κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι (250γρ) πλήρες γάλα
4 βανίλιες
2 φύλλα ζελατίνης
2/3 φλιτζανιού (70γρ) ζάχαρη
Για τη σάλτσα φράουλα
300γρ φράουλες
2/3 φλιτζανιού (70γρ) ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Μόλις ζεσταθεί, το βγάζετε, στραγγίζετε τα φύλλα της ζελατίνης, και τα προσθέτετε στο μίγμα.
Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν καλά.
Στη συνέχεια βάζετε το μίγμα σε φορμάκια, τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα φράουλας:
Πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρά-μικρά κομμάτια και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 20 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ και την βάζετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε αφαιρώντας την πανακότα από το φορμάκι και περιχύνετε με την σάλτσα φράουλας.
Πηγή: dietup.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου