Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι

μαλλιά - Όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι
Ανεξαρτήτως από αυτό που βρίσκεστε, δηλαδή στην πόλη, στην θάλασσα ή στο βουνό, ο έντονος ήλιος το καλοκαίρι ξεραινεί τα μαλλιά
σας Για αυτό το λόγο διαλέξτε καλά το σαμπουάν που θα χρησιμοποιείτε. Τα κατάλληλα σαμπουάν για το καλοκαίρι είναι  αυτά που περιέχουν φυσικά συστατικά, δηλαδή τα πιο έντονα σαμπουάν μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα μαλλιά σας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τον ήλιο.

Σε περίπτωση που συχνά πηγαίνετε στην παραλία, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ειδικό σαμπουάν για επανόρθωση και προστασία από τον ήλιο από καμιά γνωστή και καλή εταιρεία. Μ’αυτό το είδος σαμπουάν  λούζετε τα μαλλιά σας χωρίς να ερεθίζεται το τριχωτό της κεφαλής και να προκαλούνται βλάβες στις τρίχες.

Σε περίπτωση που λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, είναι αρκετά να βάλετε λιγότερη ποσότητα σαμπουάν. Εάν, όμως, το τριχωτό της κεφαλής είναι ευαίσθητο είναι καλύτερα το σαμπουάν να αναμειγνύεται με το νερό, ώσπου να λούσετε τα μαλλιά σας με το αφρό που δημιουργείται.

Σε περίπτωση που έχετε ξηρά μαλλιά πρέπει να χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα  με ενυδατικά  και θρεπτικά συστατικά για μαλλιά. Τα απλώνετε πάνω στα καθαρά σας μαλλιά και μετά τα ξεπλένετε.

Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά πρέπει να χρησιμοποιείτε πιο απαλό σαμπουάν για καθημερινή χρήση. Η φυσική μάσκα μαλλιών επιδρά θετικά στα λιπαρά μαλλιά, απορροφώντας το περίσσιο λίπους από τις τρίχες και επομένως δεν κολλάνε μεταξύ τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB