Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δροσερή σαλάτα με πατάτες και γαρίδες


Μία χορταστική σαλάτα με γαρίδες που είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα. Είναι απλή και νόστιμη, ενώ μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Αντί για μαγιονέζα που θα χρησιμοποιούσαν σε άλλες τέτοιες συνταγές, χρησιμοποιούμε μία απλή βινεγκρέτ και το αβοκάντο που κάνει πλούσια την κάθε μπουκιά και προσθέτει στη συνταγή ευεργετικά μονοακόρεστα λιπαρά.
Υλικά
300 γραμμάρια μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες.
1/2 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες
1 μπολ (100γρ.) σπανάκι
1 μπολ (100γρ.) ρόκα
1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη γλυκιά στρογγυλή πιπεριά, κομμένη σε κύβους
Για το ντρέσινγκ:
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι μουστάρδα τύπου Dijon
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
  
Εκτέλεση
Πλένεις τις πατάτες και τις βάζεις σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις βράζεις για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζεις και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ. Αν οι πατάτες είναι μεγάλες τις κόβεις σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύεις τα υλικά του ντρεσινγκ σε ένα μπολ ή βαζάκι και περιχύνεις με το μισό τις πατάτες. Τις ανακατεύεις και τις αφήνεις για λίγο να ρουφήξουν τις γεύσεις.
Βάζεις τις γαρίδες στο γκριλ για 5 λεπτά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γκριλ του φούρνου, την γκριλιέρα ή κάποια ψησταριά με κάρβουνα.  Τις βγάζεις όταν πάρουν χρώμα και ψηθούν εσωτερικά.  Τις βάζεις σε ένα μπολ τις περιχύνεις με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
Ανακατεύεις τους κύβους του αβοκάντο, τις πρασινάδες και την πιπεριά με τις πατάτες. Στη συνέχεια τοποθετείς από πάνω τις γαρίδες μαζί με το ζουμί τους και ανακατεύεις ελαφρά.
Σερβίρεις ζεστό αλλά μπορείς κάλλιστα να το φυλάξεις στο ψυγείο και να το σερβίρεις κρύο.
Πηγή:bletsas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB