Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Tips για φρέσκο και όμορφο μακιγιάζ



Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που φέρεται στο δέρμα μας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Ο καυτός ήλιος ξεραίνει την επιδερμίδα και η ζέστη μας κάνει να αισθανόμαστε σα να λιώνουμε. Το ίδιο συμβαίνει με το make up. Πώς να το κρατήσουμε αψεγάδιαστο λοιπόν κάτω από αυτές τις συνθήκες; Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται η μόνη λύση είναι, να μην φοράτε καθόλου make up. Έτσι δεν υπάρχει και ανησυχία για να το διορθώνετε όλη την ώρα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η προστασία και φροντίδα της επιδερμίδας είναι σημαντικότερα από το μακιγιάζ. Η άμυνα απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητη είτε σε ξεχωριστό προϊόν είτε με την μορφή κρέμας ημέρας με αντηλιακή προστασία. Ο καθαρισμός του δέρματος είναι επίσης απαραίτητος καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και δεν επιτρέπεται καμία «παρασπονδία».

Αν παρ’ όλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε makeup  φροντίστε να είναι ελαφρύ, σχεδόν αόρατο. Προτιμήστε ελαφρά προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας και ξεχάστε τις παχιές στρώσεις makeup για ολόκληρο το καλοκαίρι. Προτιμήστε επίσης αδιάβροχα makeup που διαρκούν περισσότερο και δεν «λιώνουν» τόσο εύκολα όσο τα απλά.

Ένα καλό κόλπο για να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας είναι να ψεκάζετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό και να το αφήνετε να στεγνώνει με τον αέρα. Το νερό θα απομακρύνει τον ιδρώτα και θα αναδείξει και πάλι τα χρώματα του μακιγιάζ. Εξάλλου το δέρμα αφυδατώνεται πολύ γρηγορότερα το καλοκαίρι και ο ψεκασμός του με νερό θα αποκαταστήσει την χαμένη υγρασία σε ικανοποιητικό βαθμό.

Οι τάσεις στα χρώματα του μακιγιάζ για το φετινό καλοκαίρι είναι λίγο «θεατρικές». Σκούρα κόκκινα χείλη και μπόλικες στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες είναι τα βασικά του στοιχεία. Οπότε, τολμήστε τα μια στο τόσο συνδυάζοντάς τα με ελαφρά make-up που θα καλύψουν τις ατέλειες του δέρματος χωρίς να βαρύνουν περισσότερο το μακιγιάζ σας.
Αντηλιακή προστασία χρειάζονται και τα μαλλιά. Κάποιο από τα ειδικά αντηλιακά σπρέι θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας από τις καταστρεπτικές επιπτώσεις του ήλιου. Το καλοκαίρι είναι επίσης μια καλή εποχή για να αφήστε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν από το συνεχές styling. Μην παραφορτώνεστε λοιπόν με δεκάδες προϊόντα και αφήστε τα να στεγνώνουν χωρίς πιστολάκι.

Οι φυσικές μπούκλες είναι η τάση που προτείνεται για αυτό το καλοκαίρι. Μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά και αποκτούν την δική τους κίνηση μακριά από πιστολάκια και βαριά προϊόντα styling είναι το καλύτερο που έχετε να τους προσφέρεται. Βλέπεται δεν έχετε μόνο εσείς ανάγκη από διακοπές... Μερικές ακόμα τάσεις είναι τα φωτεινά χρώματα στις βαφές, τα δεσίματα των μαλλιών με εντυπωσιακά μαντήλια και η χωρίστρα στο κέντρο του κεφαλιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB