Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Διακοσμήστε με τη φωτιά



Η φλόγα είτε προέρχεται από το αναμμένο τζάκι είτε από κεριά, αποτελεί ένα μοναδικό διακοσμητικό. Είναι πολύ λίγα πια τα σύγχρονα σπίτια όπου η ύπαρξη φωτιάς είναι απαραίτητη για την θέρμανση του χώρου. Όλοι μας όμως μαγευόμαστε από τον τρελό χορό της και μαγνητιζόμαστε από τα παιχνίδια της.
Αυτό από μόνο του αποτελεί έναν εξαιρετικό λόγο, για να επιλέξουμε να διακοσμήσουμε τους χώρους μας, χρησιμοποιώντας κεριά κι άλλες πηγές φλόγας και να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα, ζεστή, φιλόξενη και – γιατί όχι – ...λίγο μυστηριακή!
Αν πρόκειται για έναν χώρο με τζάκι θα πρέπει να φροντίσετε να το αναδείξετε σε βασικό άξονα και να προσαρμόσετε τόσο την διάταξη των επίπλων, όσο και την υπόλοιπη διακόσμηση, έτσι ώστε εσείς και οι καλεσμένοι σας να έχετε άμεση οπτική επαφή με την φωτιά. Ακόμα και όταν δεν το έχετε αναμμένο, φροντίστε να τοποθετείτε μέσα του έναν δίσκο με πολλά κεριά ή ρεσώ και αποξηραμένα ή φυσικά λουλούδια. Καθώς πρόκειται για ένα επιβλητικό σημείο του χώρου, θα πρέπει να φροντίζετε να αποτελεί πηγή ζεστασιάς και φωτός. Αν επιδιώξετε να το αγνοήσετε… εσείς θα χάσετε.
Ας δούμε τώρα μαζί, πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την φλόγα και τις «μαγικές» της διακοσμητικές ικανότητες και να αλλάξουμε το “κλίμα” σε κάθε χώρο του σπιτιού μας.
ΚαθιστικόΑν στο καθιστικό σας δεν υπάρχει τζάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διακοσμητική εστία,  που καίει βιο-αιθανόλη και να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή γωνιά που θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής τόσο της δικής σας όσο και των καλεσμένων σας. Τοποθετήστε την σε μια εσοχή ή σε ένα ράφι κρυφής στερέωσης. Αποφύγετε ωστόσο να το βάλετε στη μέση του χώρου γιατί θα επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά.
Αν ο χώρος σας δημιουργεί «γωνιές» μπορείτε στα τραπεζάκια να τοποθετήσετε μικρά ή μεγαλύτερα κηροπήγια, μόνα τους ή πολλά μαζί και να αφήσετε τις φλόγες να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα παιχνιδίσματα με τις σκιές. Αν ο χώρος σας είναι μοντέρνος σας προτείνουμε να συνδυάσετε την φωτιά με μεταλλικά και inox αντικείμενα καθώς και με καθρέπτες που θα πολλαπλασιάσουν το φως και θα δημιουργήσουν εκπληκτικές αντανακλάσεις.
ΤραπεζαρίαΑν πρόκειται για ρομαντικό δείπνο για δύο, η ύπαρξη κεριών θεωρείται σημαντικότερη ακόμα και από την επιτυχία της ίδιας της μαγειρικής. Επιλέξτε το κηροπήγιο που ταιριάζει καλύτερα στο σερβίτσιο σας, μοντέρνο, minimal, μεταλλικό ή κρυστάλλινο. Μπορείτε επίσης αντί για ένα μεγάλο κηροπήγιο να σκορπίσετε στο τραπέζι μικρά κηροπήγια ρεσώ και να αφήσετε την ρομαντική ατμόσφαιρα να αγκαλιάσει όλη την τραπεζαρία.
Αν το τραπέζι σας πρόκειται να φιλοξενήσει πολλούς συνδαιτυμόνες, μια σύνθεση με κεριά ή ρεσώ κατά μήκος του τραπεζιού είναι ο καλύτερος τρόπος να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα και να «σπάσει ο πάγος» ακόμα και στις πιο ασύνδετες συντροφιές.
ΚρεβατοκάμαραΑν θεωρείτε ότι ο χώρος της κρεβατοκάμαρας πρέπει να προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση ή ρομαντισμό και ερωτισμό, τότε τα κεριά και οι φλόγες είναι -εξ ορισμού- απαραίτητες. Ζεστά χρώματα στις κουρτίνες και το κάλυμμα του κρεβατιού, μπόλικα διακοσμητικά μαξιλαράκια και μερικά διακοσμητικά με φλόγα είτε αυτά είναι κηροπήγια, είτε λάμπες λαδιού θα δώσουν στην κρεβατοκάμαρα την απαραίτητη μυστηριακή ατμόσφαιρα.
Θυμηθείτε μόνο να σβήσετε τα κεριά πριν αποκοιμηθείτε για λόγους ασφαλείας.
ΜπάνιοΌταν πρόκειται να αφεθείτε στην αγκαλιά της γεμάτης σας μπανιέρας, για ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μην ξεχάσετε πριν ξεκινήσετε την χαλάρωσή σας να αδειάσετε την εταζέρα μπροστά απ’ τον καθρέφτη και να την γεμίσετε με μικρά κηροπήγια ρεσώ. Μπορείτε τώρα να σβήσετε εντελώς τα φώτα και να προσθέσετε στο μπάνιο σας έξτρα βαθμούς χαλάρωσης.
Εξωτερικοί χώροιΣτο τραπέζι της βεράντας μην παραλείπετε ποτέ να το διακοσμείτε με μία λάμπα θυέλλης ή ένα κλειστό κηροπήγιο που θα εμποδίζει την φλόγα να σβήνει από τον αέρα. Το καλοκαίρι μπορείτε να τοποθετείτε στη φλόγα έλαιο σιντρονέλας για να απομακρύνετε τα ενοχλητικά κουνούπια.
Αν διαθέτετε κήπο με ψηλά φυτά ή δέντρα, υπάρχουν ειδικά φαναράκια που θα φωτίσουν τον γύρω χώρο με απόλυτη ασφάλεια, δίνοντας όλη εκείνη την ρομαντική ατμόσφαιρα που το φως των κεριών προσφέρει.
Και φυσικά μην ξεχνάμε τους προνομιούχους κατόχους πισίνας. Επιπλέοντα κηροπήγια θα απογειώσουν την αίσθηση πολυτέλειας και τα παιχνιδίσματα της φλόγας με το νερό θα εντυπωσιάσουν και θα μαγέψουν εσάς και τους καλεσμένους σας. Τα συγκεκριμένα επιπλέοντα κηροπήγια φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από τους υπόλοιπους “κοινούς θνητούς”, είτε γεμίζοντας την μπανιέρα και αφήνοντάς τα να επιπλέουν εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας που θα επισκεφτούν το μπάνιο, είτε χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τοποθετώντας τα μέσα για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα διακοσμητική πρόταση παιχνιδίσματος της φωτιάς με το νερό.
Η φωτιά είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αναδεικνύει διακοσμητικά κάθε χώρο. Μπορεί όμως να γίνει και επικίνδυνη αν δεν τηρήσετε μερικούς απλούς κανόνες ασφαλείας.
 Μην αφήνετε τα παιδιά να την πλησιάζουν για να μην καούν από την φλόγα ή το ζεστό λιωμένο κερί.
 Μην βάζετε τα κεριά, τα κηροπήγια κτλ κοντά σε εύφλεκτα υλικά (κουρτίνες, πλαστικά αντικείμενα κτλ)
Μην αφήνετε τον χώρο όπου καίει φωτιά χωρίς επίβλεψη.
Καλό είναι λοιπόν, αυτά τα τρία βασικά πράγματα να τα έχετε πάντα στο μυαλό σας, για να μπορείτε να την απολαμβάνετε απερίσπαστες και χαλαρές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB