Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Μεξικάνικη σαλάτα
Υλικά
1 άισμπεργκ χοντροκομμένο
500γρ στήθος κοτόπουλο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
½ φλιτζάνι βρασμένα κόκκινα φασόλια
½ φλιτζάνι πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας
λίγο τριμμένο καρότο
1 μεγάλο αβοκάντο σε κυβάκια
Για τη σος
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
λίγο ταμπάσκο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
αλάτι και λίγο σως BBQ
1 άισμπεργκ χοντροκομμένο
500γρ στήθος κοτόπουλο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
½ φλιτζάνι βρασμένα κόκκινα φασόλια
½ φλιτζάνι πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι κίτρινο μαλακό τυρί της αρεσκείας σας
λίγο τριμμένο καρότο
1 μεγάλο αβοκάντο σε κυβάκια
Για τη σος
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
λίγο ταμπάσκο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
αλάτι και λίγο σως BBQ
Εκτέλεση
Ψήνετε το κοτόπουλο, αφού το έχετε ψιλοκόψει, σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι πιπέρι και κάρυ.
Παράλληλα ψιλοκόβετε το άισμπεργκ, τις ντομάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο και το τυρί και τα βάζετε όλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν κρυώσει προσθέτουμε και το κοτόπουλο.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύετε τα υλικά για την σως και περιχύνετε την σαλάτα.
Ψήνετε το κοτόπουλο, αφού το έχετε ψιλοκόψει, σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι πιπέρι και κάρυ.
Παράλληλα ψιλοκόβετε το άισμπεργκ, τις ντομάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο και το τυρί και τα βάζετε όλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν κρυώσει προσθέτουμε και το κοτόπουλο.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύετε τα υλικά για την σως και περιχύνετε την σαλάτα.
Από dietup.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου