Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα


sweet-sour-beef-386

Yλικά
2 αβγά ελαφρώς χτηπημένα
100 γρ. κορνφλάουρ
900 γρ. χοιρινό φιλέτο (μπούτι), κομμένο σε κύβους 2 εκ.
λάδι, για τηγάνισμα
Για τη γλυκόξινη σάλτσα 
1 κουταλιά λάδι
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλιές ρυζόξιδο
1 1/2 κουταλιά σόγια σως light
1 1/2 κουταλιά ντοματοπελτέ
1/4 κουταλάκι σησαμέλαιο
4 κουταλιές ζωμό κότας
3 κουταλάκια κορνφλάουρ
Εκτέλεση 
Ζεσταίνετε το γουόκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το λάδι φροντίζοντας να καλύψει όλη τη βάση. Προσθέτετε την πιπεριά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το ρυζόξιδο, τη σόγια σως, τον ντοματοπελτέ, το σησαμέλαιο και το ζωμό, και τα αφήνετε να βράσουν, ανακατεύοντας.
Διαλύετε το κορνφλάουρ σε μία κουταλιά νερό και το ανακατεύετε για να γίνει λείος πολτός. Προσθέτετε το μείγμα στη σάλτσα και την αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Την αποσύρετε από τη φωτιά και τη διατηρείτε ζεστή. Αναμειγνύετε τα χτυπημένα αβγά με κορνφλάουρ και 3 κουτα-λιές κρύο νερό σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε το χοιρινό και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε τα δύο τρίτα του γουόκ με λάδι και το ζεσταίνετε στους 180° C για 15 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το χοιρινό λίγο λίγο και μαγει-ί ρεύετε ώσπου να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το στραγγίζετε.
Αφαιρείτε το λάδι από το γουόκ και το σκουπίζετε καλά. Ξαναβάζετε στο γουόκ τη σάλτσα και τη ζεσταίνετε για λεπτό. Προσθέτετε το χοιρινό, ανακατεύετε και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB