Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Τυροκροκέτες με μέλι και σουσάμι
Υλικά (για 10-15 µπαλάκια)
1½ φλιτζ. γάλα
2 κ.τ.σ. σιµιγδάλι
3 κ.τ.σ. µέλι
120 γρ. ανθότυρο
80 γρ. άσπρο σουσάµι ψηµένο (στο φούρνο ή στο τηγάνι)
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Ετοιµασία
1. Βράζετε το γάλα και ρίχνετε το σιµιγδάλι ανακατεύοντας. Όταν ο πολτός είναι συµπαγής και κρύος, τον ζυµώνετε µε 2 κ.τ.σ. σουσάµι,
1 κ.τ.σ. µέλι και τυρί.
2. Πλάθετε µπαλάκια, τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3. Για να τα σερβίρετε, ζεσταίνετε το υπόλοιπο µέλι, τα περιχύνετε και πασπαλίζετε µε το υπόλοιπο σουσάµι.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
1½ φλιτζ. γάλα
2 κ.τ.σ. σιµιγδάλι
3 κ.τ.σ. µέλι
120 γρ. ανθότυρο
80 γρ. άσπρο σουσάµι ψηµένο (στο φούρνο ή στο τηγάνι)
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Ετοιµασία
1. Βράζετε το γάλα και ρίχνετε το σιµιγδάλι ανακατεύοντας. Όταν ο πολτός είναι συµπαγής και κρύος, τον ζυµώνετε µε 2 κ.τ.σ. σουσάµι,
1 κ.τ.σ. µέλι και τυρί.
2. Πλάθετε µπαλάκια, τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3. Για να τα σερβίρετε, ζεσταίνετε το υπόλοιπο µέλι, τα περιχύνετε και πασπαλίζετε µε το υπόλοιπο σουσάµι.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου