Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011
Γεμιστές πατάτες στο φούρνο
Υλικά
2 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι
2 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε πατάτες στην μέση κατά μήκος. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αφαιρούμε την ψίχα τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι την πιπεριά και το σέλινο, στο τέλος παίρνουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε, την ψίχα από τις πατάτες το πιπέρι και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε την γέμιση στις πατάτες, από πάνω πασπαλίζουμε το κίτρινο τυρί.
Τις βάζουμε στο φούρνο και 20 λεπτά μέχρι να λειώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.
Αρχικά κόβουμε πατάτες στην μέση κατά μήκος. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αφαιρούμε την ψίχα τους.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι την πιπεριά και το σέλινο, στο τέλος παίρνουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε, την ψίχα από τις πατάτες το πιπέρι και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε την γέμιση στις πατάτες, από πάνω πασπαλίζουμε το κίτρινο τυρί.
Τις βάζουμε στο φούρνο και 20 λεπτά μέχρι να λειώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.
Καλή σας όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου