Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011
Γεμιστά μανιτάρια
Υλικά (για 6 άτοµα)
6 µέτρια µανιτάρια πόρτο µπέλο
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
4 φρέσκα κρεµµυδάκια
3 κ.τ.σ. κεφαλοτύρι τριµµένο
3 κ.τ.σ. γραβιέρα τριµµένη
2 φλιτζ. ψίχα ψωµιού
3 κ.τ.σ. µαϊντανό
πιπέρι
Ετοιµασία
1. Πλένετε τα µανιτάρια γρήγορα κάτω από τρεχούµενο κρύο νερό, κόβετε τα ποδαράκια τους και τα ακουµπάτε ανάποδα σε ένα πυρέξ, το οποίο έχετε περάσει µε ελαιόλαδο.
2. Σε ένα µικρό τηγάνι ρίχνετε µία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ποδαράκια από τα µανιτάρια ψιλοκοµµένα µαζί µε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεµµυδάκια για 2-3 λεπτά. Μοιράζετε το µείγµα στα µανιτάρια.
3. Σε ένα µπολ αναµειγνύετε τα τυριά µαζί µε την ψίχα του ψωµιού, το µαϊντανό και το πιπέρι.
4. Γεµίζετε τα µανιτάρια µε το µείγµα των τυριών και ψήνετε στους 180 βαθµούς για 20-25 µέχρι να ροδίσουν.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
6 µέτρια µανιτάρια πόρτο µπέλο
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
4 φρέσκα κρεµµυδάκια
3 κ.τ.σ. κεφαλοτύρι τριµµένο
3 κ.τ.σ. γραβιέρα τριµµένη
2 φλιτζ. ψίχα ψωµιού
3 κ.τ.σ. µαϊντανό
πιπέρι
Ετοιµασία
1. Πλένετε τα µανιτάρια γρήγορα κάτω από τρεχούµενο κρύο νερό, κόβετε τα ποδαράκια τους και τα ακουµπάτε ανάποδα σε ένα πυρέξ, το οποίο έχετε περάσει µε ελαιόλαδο.
2. Σε ένα µικρό τηγάνι ρίχνετε µία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ποδαράκια από τα µανιτάρια ψιλοκοµµένα µαζί µε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεµµυδάκια για 2-3 λεπτά. Μοιράζετε το µείγµα στα µανιτάρια.
3. Σε ένα µπολ αναµειγνύετε τα τυριά µαζί µε την ψίχα του ψωµιού, το µαϊντανό και το πιπέρι.
4. Γεµίζετε τα µανιτάρια µε το µείγµα των τυριών και ψήνετε στους 180 βαθµούς για 20-25 µέχρι να ροδίσουν.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου