Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πίτα με βερίκοκα



pie-386
Πίτα με βερίκοκα
Υλικά (για 8 άτοµα)
• 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 125 γρ. αµύγδαλο (χωρίς τη φλούδα)
• 2 αβγά
• 125 γρ. αλεύρι λευκό
• ½ κ.τ.γ. µπέικιν πάουντερ
• 10 µεγάλα βερίκοκα καθαρισµένα, σε µεγάλα κοµµάτια
• 1 σφηνάκι λικέρ από βερίκοκα ή κουµ κουάτ
• 1 πρέζα κανέλα
• 1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
• αµύγδαλα φιλέ για γαρνίρισµα

Ετοιµασία
1. Χτυπάτε τα αµύγδαλα και την άχνη ζάχαρη στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζετε το µείγµα σε ένα µπολ και προσθέτετε το βούτυρο κοµµένο σε µικρούς κύβους. ∆ουλεύετε µε µίξερ µέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέµα.
2. Σιγά-σιγά προσθέτετε και τα αβγά και το λικέρ. Μόλις ενσωµατωθούν σταµατάτε το µίξερ και προσθέτετε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Αφήνετε το µείγµα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο.
3. Αδειάζετε τη ζύµη σε ένα πυρίµαχο σκεύος, στρώνετε την επιφάνεια µε µια σπάτουλα και βάζετε από πάνω τα βερίκοκα καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια. Πασπαλίζετε µε την καστανή ζάχαρη και τα αµύγδαλα φιλέ και ψήνετε στους 180°C για 40 λεπτά.
 
Της Μυρσίνης Λαµπράκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB