Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011
Μπισκοτάκια με σταφίδα
Υλικά
(για 30-40 σταφιδοπιτάκια)
2½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. χυµό πορτοκάλι
2 κ.τ.σ. κονιάκ
3 κ.τ.σ. ρακή
2 κ.τ.σ. µπέικιν πάουντερ
1 κ.τ.γ. σόδα
½ κιλό σταφίδα αλεσµένη ή κοµµένη σε µικρά κοµµάτια
120 γρ. καρύδια ψιλοκοπανισµένα
ξύσµα από 2-3 πορτοκάλια
1 κ.τ.γ. κανελογαρίφαλα τριµµένα
1 ½ κιλό αλεύρι
3-4 κ.τ.σ. σουσάµι
Ετοιµασία
1. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυµό από το πορτοκάλι µέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ, τη ρακή, το ξύσµα πορτοκαλιού, τα καρύδια, τη σταφίδα, τα κανελογαρίφαλα και σιγά-σιγά το αλεύρι, το οποίο έχετε αναµείξει µε το µπέικιν πάουντερ.
2. ∆ουλεύετε το µείγµα µέχρι να πάρετε µια οµοιογενή µάζα.
3. Λαδώνετε ελαφρά 2-3 ταψιά ή στρώνετε µε λαδόκολλες και πλάθετε µικρές µπάλες στο µέγεθος του καρυδιού. Τοποθετείτε τις µπάλες στα ταψιά και τις πιέζετε ελαφρά µε την παλάµη σας.
4. Πασπαλίζετε µε λίγο σουσάµι καθεµία και ψήνετε στους 180 βαθµούς για 30-35 περίπου λεπτά.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
(για 30-40 σταφιδοπιτάκια)
2½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. χυµό πορτοκάλι
2 κ.τ.σ. κονιάκ
3 κ.τ.σ. ρακή
2 κ.τ.σ. µπέικιν πάουντερ
1 κ.τ.γ. σόδα
½ κιλό σταφίδα αλεσµένη ή κοµµένη σε µικρά κοµµάτια
120 γρ. καρύδια ψιλοκοπανισµένα
ξύσµα από 2-3 πορτοκάλια
1 κ.τ.γ. κανελογαρίφαλα τριµµένα
1 ½ κιλό αλεύρι
3-4 κ.τ.σ. σουσάµι
Ετοιµασία
1. Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυµό από το πορτοκάλι µέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ, τη ρακή, το ξύσµα πορτοκαλιού, τα καρύδια, τη σταφίδα, τα κανελογαρίφαλα και σιγά-σιγά το αλεύρι, το οποίο έχετε αναµείξει µε το µπέικιν πάουντερ.
2. ∆ουλεύετε το µείγµα µέχρι να πάρετε µια οµοιογενή µάζα.
3. Λαδώνετε ελαφρά 2-3 ταψιά ή στρώνετε µε λαδόκολλες και πλάθετε µικρές µπάλες στο µέγεθος του καρυδιού. Τοποθετείτε τις µπάλες στα ταψιά και τις πιέζετε ελαφρά µε την παλάµη σας.
4. Πασπαλίζετε µε λίγο σουσάµι καθεµία και ψήνετε στους 180 βαθµούς για 30-35 περίπου λεπτά.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου