Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ημερομηνία λήξης στα καλλυντικά;


Όσο παράξενο μπορεί να σας φαίνεται τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Πολλές φορές αγοράζουμε καλλυντικά περισσότερα από αυτά που μας χρειάζονται, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να τα ξεχνάμε στο συρτάρι μας και να περνάνε μήνες μέχρι να θυμηθούμε ότι πριν από καιρό είχαμε αγοράσει μια σκιά ή ένα make up και δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ή το είχαμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Αυτά τα καλλυντικά λοιπόν, θεωρούνται επικίνδυνα για την επιδερμίδα μας. Αφού λήξουν είναι μια πηγή βακτηριδίων  που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και πολλές άλλες μολύνσεις.
Σκιές ματιών
Οι σκιές ματιών μπορεί να διατηρηθούν περίπου ένα χρόνο, προσέχοντας πάντοτε τα πινέλα που χρησιμοποιείτε καθαρά. Θα πρέπει να πλένετε τα πινέλα σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και να τα αλλάζετε με καινούργια κάθε δύο μήνες.
Μάσκαρα
Μια μάσκαρα μπορεί να χρησιμοποιείται  τρεις έως πέντε μήνες. Η μάσκαρα στεγνώνει όταν δεν την χρησιμοποιείτε συχνά, εάν γίνει αυτό δεν θα πρέπει να αραιωθεί.
Ρουζ, πούδρες και κραγιόν
Πούδρες και ρουζ είτε συμπυκνωμένα είτε σε σκόνη, μπορούν να διατηρηθούν από  12 έως και 18 μήνες, ενώ  τα κραγιόν και τα lip gloss δεν διατηρούνται  παραπάνω από ενάμιση χρόνο.
Μολύβια ματιών και χειλιών
Τα μολύβια ματιών και χειλιών διατηρούνται μέχρι και τρία χρόνια ενώ το υγρό eyeliner  διατηρείται λιγότερο από ένα χρόνο.
Make up
Το make up μπορεί να διατηρηθεί λιγότερο από ένα χρόνο. Κρατήστε το μακριά από  τις ακτινοβολίες του ηλίου, τη θερμότητα, το κρύο και την υγρασία.
Μην χρησιμοποιείτε τα καλλυντικά σας  εάν έχουν λήξει. Όταν ανοίγετε κάποια από αυτά σημειώστε την ημερομηνία, έτσι ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε  το δέρμα σας υγιές, όμορφο και λαμπερό.
πηγη:gyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB