Δευτέρα 30 Μαΐου 2011
Ατομικά κέικ με καρότο
Υλικά για 12 κομμάτια
175 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κυβάκια
75 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
1 αβγό
1 κ. σούπας νερό
275 γρ. καρότα, τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. καφέ μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ. καφέ μαγειρική σόδα
1 κ. καφέ κανέλα, σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
1 αβγό
1 κ. σούπας νερό
275 γρ. καρότα, τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. καφέ μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ. καφέ μαγειρική σόδα
1 κ. καφέ κανέλα, σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα δουλεύετε μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάτε το αβγό με το νερό και το ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου. Αναμειγνύετε και τα τριμμένα καρότα και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, προσθέτετε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και τα δουλεύετε όλα μαζί. Γεμίζετε με το μείγμα 12, ελαφρώς βουτυρωμένα, ατομικά φορμάκια (του κεικ ή των μαφινς) και ψήνετε τα κεκάκια σε προθερμασμένο, στους 180o C, φούρνο, για περίπου 35 λεπτά, έως ότου πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα αφήνετε στη φόρμα τους για 10 λεπτά και μετά τα βγάζετε και τα τοποθετείτε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
Tip: Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη και 20 γραμμ. ξανθές σταφίδες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου