Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
Γλυκάκια σοκολάτας με καρύδα
Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
250γρ καρύδα τριμμένη
3 ασπράδια αυγού
Ξύσμα ενός λεμονιού
250γρ καρύδα τριμμένη
3 ασπράδια αυγού
Ξύσμα ενός λεμονιού
Για το γαρνίρισμα1 κουβερτούρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 βαθύ πιάτο γεμάτο καρύδα τριμμένη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 βαθύ πιάτο γεμάτο καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ ώστε να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτετε λίγο-λίγο τη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο ξύσμα λεμονιού και την τριμμένη καρύδα.
Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας και αφήνετε βουναλάκια σκορπισμένα πάνω στο χαρτί.
Ψήνετε για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχετε είναι τραγανές μπουκίτσες εξωτερικά αλλά μαλακές εσωτερικά.
Βγάζετε από το φούρνο να κρυώσουν.
Φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνοντας καλά την κρέμα γάλακτος, βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
Στη συνέχεια βουτάτε τις μπουκίτσες καρύδας ολόκληρες ή ένα μέρος μέσα στο γλάσο και αμέσως μετά τις βουτάτε μέσα στο πιάτο με την καρύδα ώστε να κολλήσει τριμμένη καρύδα εκεί που θέλετε.
Πηγή: dietup.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου