Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Γεμιστά με ρύζι ολικής άλεσης


Τι έχουμε:

6 ντομάτες
4 πιπεριές
8 κουταλιές ρύζι ολικής αλέσεως
1 κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια μαϊντανό
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι


Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτσάνι από τις 4 ντομάτες και κόβουμε οριζόντια το πάνω μέρος, προσέχοντας να μην ανοίξει τελείως.
Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, την τρίβουμε στον τρίφτη και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε τις πιπεριές με το ίδιο τρόπο και βγάζουμε τα σπόρια τους.
Στο μπολ με τη σάρκα από τις ντομάτες, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το ρύζι, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις υπόλοιπες  ντομάτες, τις  ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις  βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις  ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, προσέχοντας η γέμιση να φτάνει λίγο παραπάνω από την μέση της κάθε ντομάτας και πιπεριάς και τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, 1 φλιτζάνι νερό και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, φροντίζοντας να περιχύνουμε τα γεμιστά με το ζωμό από το ταψί σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Βγάζουμε τα γεμιστά με μία τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε 1 ντομάτα και 1 πιπεριά σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.
Πηγή: youdiet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB