Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Υπέροχη σιλουέτα και σπίτι καθαρό!


Αν δεν προλαβαίνετε να πάτε στο γυμναστήριο -ή η οικονομική κρίση χτύπησε την τσέπη σας και αναγκαστήκατε να περιορίσετε τα προσωπικά έξοδα σας-, μη στεναχωριέστε. Μπορείτε να κάνετε θαύματα και στο σπίτι! Βάλτε μπρος για… γενική καθαριότητα και χάστε κιλά ή διατηρήστε τη γραμμή σας.  Πώς; Είναι απλό: Με τις δουλειές του σπιτιού «καίμε» θερμίδες!
Σκούπισμα
Με απλή σκούπα: 112 θερμίδες
Με ηλεκτρική: 11θερμίδες
Η καλύτερη άσκηση για τα χέρια. Αλλά μη… χαϊδεύετε τα χαλιά. Δώστε τους να καταλάβουν! Και όχι γρήγορες κινήσει. Μία ώρα είναι αρκετή για να χάσετε θερμίδες και να γυμναστείτε.
Ξεσκόνισμα: 85 θερμίδες
Πάρτε το ξεσκονόπανο -βάλτε και κανένα τραγουδάκι για να σας ανέβει η διάθεση- και αρχίστε το κυνήγι με τη σκόνη. Μην αφήσετε ούτε ένα μπιμπελό. Και όχι μόνο όσα βλέπει η πεθερά, που έλεγαν οι παλιές νοικοκυρές. Ανεβείτε στη σκάλα και ξεσκονίστε με προσοχή τους πολυελαίους σας, τα φώτα… Αλλά μην πιάνετε το ξεσκονόπανο μόνο με το ένα χέρι. Αλλάζετε χέρι για να γυμνάζετε και τα δύο!
Δουλειές στο μπαλκόνι-Αυλή: 170 θερμίδες
Ότι πρέπει για να τονώσετε τους γλουτούς, τα χέρια και τους μηρούς σας. Βγείτε στο μπαλκόνι, πιάστε το λάστιχο ή καλύτερα ρίξτε ένα δυο κουβάδες νερό -είναι καλύτερη άσκηση-, τρίψτε τα πλακάκια, καθαρίστε τα κάγκελα του μπαλκονιού. Είναι σαν να βρίσκεστε σε γυμναστήριο και κάνετε επικύψεις και ανατάσεις! Το παν είναι να μη βιάζεστε και να το διασκεδάζετε. Κάντε τη βεράντα σας ή τον κήπο σας να λάμψει.
Πλύσιμο πιάτων: 78 θερμίδες
Δεν εννοούμε, φυσικά, δύο πιατάκια, αλλά αυτά που είναι να βάλετε στο μίνι πλυντήριο πιάτων προτιμήστε να τα πλύνετε στο χέρι. Έτσι, και ρεύμα δεν θα κάψετε -αλλά προσέξτε μην αφήσετε το νερό να τρέχει- και θα γυμνάσετε τα χέρια σας, «καίγοντας» ταυτόχρονα μερικές θερμίδες από το γλυκό που «τσακίσατε» την προηγούμενη μέρα ή το ποτάκι που παρασυρθήκατε και ήπιατε στο μπαράκι, ενώ δηλώνετε ότι κάνετε δίαιτα. Κάντε κυκλικές αργές κινήσεις με το σφουγγάρι και βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει τόσο καλά τα πιάτα, που τρίζουν!
Στρώσιμο κρεβατιού: 68 θερμίδες
Ξέρω, δεν προλαβαίνετε και πολλές φορές που αργείτε να σηκωθείτε το πρωί από το κρεβάτι το αφήνετε ξέστρωτο όλη μέρα! Σκεφτείτε, όμως, πως, αν το στρώσετε, θα γυμναστείτε και θα «κάψετε» θερμίδες. Οπότε, αξίζει να σηκωθείτε 10 λεπτά νωρίτερα. Τινάξτε τα μαξιλάρια και την κουβέρτα, στρώστε το κρεβάτι και όχι μόνο θα σας αρέσει το περιποιημένο δωμάτιο σας όταν γυρίσετε -αφήστε που μπορεί να προκύψει και καμιά… ξαφνική επίσκεψη και να γίνετε ρεζίλι με το άστρωτο κρεβάτι-, αλλά θα φύγετε και για τη δουλειά σας έχοντας «κάψει» μερικές θερμίδες. Αν μάλιστα κατεβείτε και με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, θα έχετε κάνει την τέλεια άσκηση.
Πλύσιμο τζαμιών: 102 θερμίδες
Μια ευχάριστη απασχόληση που θα γυμνάσει όλο σας το σώμα. Ξεκινήστε από τα παντζούρια με το λάστιχο του νερού και μια βούρτσα και συνεχίστε με τα τζάμια. Κάντε τα να αστράψουν. Μην ξεχνάτε να κάνετε πάντα αργές κυκλικές κινήσεις, γιατί έτσι γυμνάζονται τέλεια τα χέρια σας!
Πλυντήριο: 73 θερμίδες
Μπορεί οι παλιές νοικοκυρές να έπλεναν τα ρούχα στο χέρι -εκεί να δείτε θερμίδες που «έκαιγαν»-, αλλά εμείς προτιμάμε το πλυντήριο. Κι όμως, και αυτή η διαδικασία μπορεί να αποδειχτεί ωφέλιμη. Σκύψτε αρκετές φορές και βγάλτε τα ρούχα από το πλυντήριο, τινάξτε τα δυνατά ένα ένα και απλώστε τα να στεγνώσουν. Με τόσες επικύψεις -ειδικά αν στέκεστε αρκετές φορές στις μύτες των ποδιών σας- θα πετύχετε να γυμνάσετε τις γάμπες σας και να «κάψετε» και θερμίδες.
Σιδέρωμα: 78 θερμίδες
Ξέρω ότι οι περισσότερες το μισείτε, όπως κι εγώ! Αφήνετε τα ρούχα να στοιβάζονται και μετά σας πιάνει απελπισία. Αν λοιπόν έχετε στοιβάξει ένα πλυντήριο ρούχα, μην αφήσετε να μαζευτούν κι άλλα. Βρείτε 1 -2 ώρες για να σιδερώσετε και να τελειώσετε με τον… εφιάλτη, αλλά να γυμναστείτε κιόλας! Θα μου πείτε, δεν χρειάζονται όλα τα ρούχα σιδέρωμα. Κι όμως, το σιδέρωμα τους δίνει άλλη χάρη και σ’ εσάς άλλη φινέτσα. Μπορεί το ασιδέρωτο τζιν να είναι της μόδας, αλλά το σιδερωμένο δίνει μια άλλη εικόνα. Σκεφτείτε ότι το κάνετε σαν γυμναστική για να μην το βαριέστε.
Τρίψιμο πατώματος: 129 θερμίδες
Πάρτε το σφουγγαρόπανο, πέστε στα γόνατα και αρχίστε να τρίβετε το πάτωμα με μανία! Και όχι μόνο μια φορά! Χρειάζονται τουλάχιστον δύο για να αποδώσει η άσκηση. Έτσι, και ένα σπίτι που θα λάμπει θα έχετε και θα πείτε και «αντίο» σε αρκετές θερμίδες.
Μετακίνηση επίπλων: 178 θερμίδες
Το ξέρετε ότι μετακινώντας τα έπιπλα του σπιτιού,  εκτός του ότι αλλάζει διάθεσή σας, απαλλάσσεστε και από κάποιες θερμίδες. Κι όμως, είναι κι αυτό άσκηση και μάλιστα για όλο το σώμα.
Πηγή: ΛΟΙΠΟΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB