Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Γυμναστείτε και στις δύσκολες μέρες





Στην καθημερινότητά σας γυμνάζεστε έντονα, αλλά νιώθετε εξάντληση όταν έχετε περίοδο;


Αποδώστε την κούραση σας στις ορμόνες. Η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα αυξομειώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του γυναικείου κύκλου επηρεάζοντας τη διάθεσή σας ακόμη και κατά την άσκηση. Το αξίωμα που αναφέρει ότι η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση.






Αν πριν από την περίοδο πέφτουν κατακόρυφα τα επίπεδα ενέργειάς σας, αυτό ενδέχεται να οφείλεται στα προεμμηνορρυσιακά συμπτώματα. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει, αλλά ας μην κρυβόμαστε: πόσο εύκολο θεωρείται ότι είναι για μια γυναίκα που έχει πονοκέφαλο, πρηξίματα ή φουσκώματα, κακή διάθεση ή πόνο στο στήθος, να ακολουθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης; Μάλλον αδύνατον!
Ανακουφιστείτε από αυτά τα συμπτώματα ακολουθώντας τις εξής υποδείξεις:
1) Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την περίπτωση που έχετε έλλειψη ασβεστίου. Έρευνα σε 497 γυναίκες που λάμβαναν 1.200 mg ασβεστίου ημερησίως έδειξε ότι τα συμπτώματα υποχώρησαν κατά 50%. Επειδή όμως κάθε οργανισμός έχει τις προσωπικές του ανάγκες και αντιδράσεις μην κάνετε κάτι αυθαίρετα.
2) Εφόσον σας το υποδείξει ο γιατρός σας, πάρτε ένα παυσίπονο μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα.
3) Καταναλώστε πιο πολλά δημητριακά, φρούτα και λαχανικά.
4) Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης καθώς και το αλάτι, τον καφέ και το αλκοόλ.
Όσον αφορά την ερώτησή σας, θα σας σύστηνα να μείνετε ήρεμες ή να επιλέξετε εναλλακτικούς ήπιους τρόπους άσκησης παρά να γυμναστείτε έντονα. Για παράδειγμα, αντί να ακολουθήσετε το καθιερωμένο πρόγραμμα τρεξίματος, κάντε μια μεγάλη βόλτα. Επιπλέον, αντί να συμμετέχετε σε ένα μάθημα έντονης αεροβικής άσκησης, προτιμήστε μερικές διατάσεις σε μορφή yoga. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 16 γυναίκες έδειξε ότι τα προγράμματα άσκησης με υψηλή ένταση παράγουν περισσότερο γαλακτικό οξύ (αυτό που προκαλεί το κάψιμο στους μυς) στη φάση του κύκλου. Το αποτέλεσμα; Η άσκηση γίνεται πιο δύσκολη ενώ καίγονται λιγότερα λίπη. Μη νιώθετε, λοιπόν, ενοχές αν κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από την άσκησή σας.

Από το Prevention

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB