Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
Μπουκιές κοτόπουλου με πιπεριές
Υλικά για 4 άτομα
450 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά ,1 κίτρινη πιπεριά,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
1 κουτάλι σούπας ξερό τριμμένο εστραγκόν
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά ,1 κίτρινη πιπεριά,
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
1 κουτάλι σούπας ξερό τριμμένο εστραγκόν
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
Προετοιμασία
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές.
Αφαιρούμε από τις πιπεριές τα κοτσάνια και τους σπόρους.
Τις κόβουμε στη μέση και κατόπιν σε μικρά σπιρτόξυλα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και τα σπιρτόξυλα από τις πιπεριές.
Τα σοτάρουμε καλά για 5 λεπτά , τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υλικά μας σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο εστραγκόν και τα περιχύνουμε με την ντομάτα κονσασέ.
Φουρνίζουμε το ταψί στους 180C για περίπου 3/4 της ώρας και μέχρι τα υλικά να αποκτήσουν μια κρούστα από πάνω.
Μαζί με τούτο το φαγητό μπορείτε να πιείτε ένα ροζέ από την ποικιλία ξινόμαυρο της Μακεδονίας.
Αφαιρούμε από τις πιπεριές τα κοτσάνια και τους σπόρους.
Τις κόβουμε στη μέση και κατόπιν σε μικρά σπιρτόξυλα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και τα σπιρτόξυλα από τις πιπεριές.
Τα σοτάρουμε καλά για 5 λεπτά , τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υλικά μας σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο εστραγκόν και τα περιχύνουμε με την ντομάτα κονσασέ.
Φουρνίζουμε το ταψί στους 180C για περίπου 3/4 της ώρας και μέχρι τα υλικά να αποκτήσουν μια κρούστα από πάνω.
Μαζί με τούτο το φαγητό μπορείτε να πιείτε ένα ροζέ από την ποικιλία ξινόμαυρο της Μακεδονίας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου