Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Μιλφέιγ



Millefeuille-386
Υλικά
• 1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα
Υλικά για την κρέμα
• 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
• 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 6 αβγά
• 3 βανίλιες
• 9 γεμάτες κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
• 2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο
• 200 γρ. σοκολάτα λευκή, κομμένη σε κομμάτια
Για τη διακόσμηση
• 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
• ζάχαρη άχνη
• τρίμματα σφολιάτας
Εκτέλεση 
1. Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζετε στη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
2. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε το 1/3 του ζεστού γάλακτος στο μίγμα των αβγών. Ανακατεύετε με το σύρμα και αδειάζετε το μίγμα στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να «δέσει» η κρέμα.
3. Μόλις «δέσει» η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια της σοκολάτας και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά για να ενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε την κρέμα σε καθαρό σκεύος να κρυώσει. Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
4. Απλώνετε τις φρέσκες σφολιάτες σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με χαρτί ψησίματος, τις κόβετε στη μέση και τρυπάτε όλη την επιφάνεια τους με πιρούνι για να μην φουσκώσουν.
5. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, τουλάχιστον για μισή ώρα, έως ότου αρχίσει να τρίβεται η σφολιάτα.
6. Όταν κρυώσουν, τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι σφολιάτας σε πιατέλα. Απλώνετε πάνω του τη μισή ποσότητα κρέμας, τη σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
7. Σκεπάζετε την κρέμα με το τρίτο φύλλο σφολιάτας και τελειώνετε καλύπτοντας το μιλφέιγ με σαντιγί και πασπαλίζοντας το μιλφέιγ με τρίμματα σφολιάτας και ζάχαρη άχνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB