Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σαλάτα με ροκφόρ και πιπεριές



Υλικά για 6 μερίδες 
  • 1 κόκκινη
  • 1 κίτρινη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κουτ. χυμό λεμόνι
  • 125 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. ξίδι
  • 1 κουτ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μερικές μαύρες ελιές
Τρόπος παρασκευής
  1. Βάζετε τις πιπεριές στο γκριλ να ψηθούν ώσπου να μαυρίσει ο φλοιός τους και τις τοποθετείτε σε μικρές πλαστικές σακούλες για σάντουιτς και τις αφήνετε να κρυώσουν ώσπου να μπορείτε να τις πιάσετε.
  2. Όταν κρυώσουν αρκετά τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά, βάζετε τους σπόρους και τις κόβετε στα 4.
  3. Κόβετε στη μέση το αβοκάντο, βγάζετε το κουκούτσι, το καθαρίζετε από το φλοιό και το κόβετε σε φέτες. Το ραντίζετε καλά με λεμόνι, για να μη μαυρίσει.
  4. Κόβετε το τυρί σε κύβους.
  5. Σε πιατέλα τακτοποιείτε γύρω γύρω τις πιπεριές, μετά τις φέτες του αβοκάντο, και στη μέση τους κύβους του τυριού.
  6. Για το dressing ανακατεύετε καλά το λάδι, το ξίδι, αλατοπίπερο και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε τη σαλάτα και διακοσμείτε με τις μαύρες ελιές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB