Τρίτη 26 Ιουλίου 2011
Σαλάτα με ροκφόρ και πιπεριές
- 1 κόκκινη
- 1 κίτρινη
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 αβοκάντο
- 2 κουτ. χυμό λεμόνι
- 125 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
- 4 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. ξίδι
- 1 κουτ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μερικές μαύρες ελιές
Τρόπος παρασκευής
- Βάζετε τις πιπεριές στο γκριλ να ψηθούν ώσπου να μαυρίσει ο φλοιός τους και τις τοποθετείτε σε μικρές πλαστικές σακούλες για σάντουιτς και τις αφήνετε να κρυώσουν ώσπου να μπορείτε να τις πιάσετε.
- Όταν κρυώσουν αρκετά τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά, βάζετε τους σπόρους και τις κόβετε στα 4.
- Κόβετε στη μέση το αβοκάντο, βγάζετε το κουκούτσι, το καθαρίζετε από το φλοιό και το κόβετε σε φέτες. Το ραντίζετε καλά με λεμόνι, για να μη μαυρίσει.
- Κόβετε το τυρί σε κύβους.
- Σε πιατέλα τακτοποιείτε γύρω γύρω τις πιπεριές, μετά τις φέτες του αβοκάντο, και στη μέση τους κύβους του τυριού.
- Για το dressing ανακατεύετε καλά το λάδι, το ξίδι, αλατοπίπερο και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε τη σαλάτα και διακοσμείτε με τις μαύρες ελιές.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου