Σάββατο 30 Ιουλίου 2011
Σουβλάκια χοιρινά
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. χοιρινό σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
- Μαρινάδα
- 1 κουτ. μέλι
- 1 κουτ. ξίδι
- 2 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
- 1 κουτ. θυμάρι
- Αλατοπίπερο
Τρόπος παρασκευής
- Χωρίζετε τα κομμάτια του κρεμμυδιού σε φέτες.
- Παίρνετε σε 3 μεγάλα σουβλάκια εναλλάξ κρέας, πιπεριές και κρεμμύδια.
- Σε μπολ χτυπάτε καλά το μέλι και το ξίδι.
- Προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
- Με πινέλο αλείφετε με το μείγμα τα σουβλάκια.
- Αφήνετε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες.
- Βάζετε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου και ψήνετε για 7-8 λεπτά γυρίζοντάς τα 1-2 φορές ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε με τη μαρινάδα 1-2 φορές για να μην ξεραθούν.
- Σερβίρονται ζεστά με σαλάτα ρυζιού.
Από katiana.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου