Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Σουβλάκια χοιρινά


Υλικά για 4 μερίδες
  • 500 γρ. χοιρινό σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
  • Μαρινάδα
  • 1 κουτ. μέλι
  • 1 κουτ. ξίδι
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
  • 1 κουτ. θυμάρι
  • Αλατοπίπερο
Τρόπος παρασκευής
  1. Χωρίζετε τα κομμάτια του κρεμμυδιού σε φέτες.
  2. Παίρνετε σε 3 μεγάλα σουβλάκια εναλλάξ κρέας, πιπεριές και κρεμμύδια.
  3. Σε μπολ χτυπάτε καλά το μέλι και το ξίδι.
  4. Προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
  5. Με πινέλο αλείφετε με το μείγμα τα σουβλάκια.
  6. Αφήνετε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες.
  7. Βάζετε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου και ψήνετε για 7-8 λεπτά γυρίζοντάς τα 1-2 φορές ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  8. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε με τη μαρινάδα 1-2 φορές για να μην ξεραθούν.
  9. Σερβίρονται ζεστά με σαλάτα ρυζιού.
Από katiana.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB