Τρίτη 26 Ιουλίου 2011
Ψητό καλαμάρι με πάπρικα καπνιστή
- 8 καλαμάρια
- 30 γραμμ. καπνιστή πάπρικα
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κλωνάρι θυμαριού
- 200 ml λευκό κρασί
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- μία κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
- 1 φύλλο δάφνης
- ελαιόλαδο
- λίγο βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια κρατώντας τα κεφάλια.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κεφάλια μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, τον ντοματοπολτό και το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Ρίχνουμε την πάπρικα, καλύπτουμε με την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 30-35 λεπτά.
- Χτυπάμε όλο το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
- Σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε ένα τηγάνι για να δέσει προσθέτοντας λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια ψήνουμε τα καλαμάρια στο γκριλ με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Σημείωση: την καπνιστή πάπρικα θα την βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών της οδού Ευριπίδου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου