Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Αδυνατίστε τρώγοντας ζυμαρικά


Συνδυάστε τα ζυμαρικά σας με ψάρι και κρέας ή λαχανικά και τυρί, αποφεύγοντας τις μεγάλες ποσότητες λίπους, και χάστε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν.
Επιλογές πρωινού
• 1 ποτήρι γάλα 1,5% + 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με 1 κ.τ.γ. μαρμελάδα ή μέλι.
• 1 γιαούρτι 0-2% + 2 φρυγανιές ολικής άλεσης με 1 κ.τ.γ. μέλι.
• 1 γιαούρτι 0-2% + 5 αμύγδαλα ή καρύδια + 1 κ.τ.γ. μέλι.
• 2 φρυγανιές + 1 φέτα τυρί για τοστ.
Δεκατιανό (κάθε μέρα ίδιο)
2 αποξηραμένα φρούτα + 1 μπάρα δημητριακών ή 2 κριτσίνια ολικής άλεσης.
Επιλογές μεσημεριανού
• 250 γρ. Σπαγγετίνη βιολογικής γεωργίας με ντομάτα, μοτσαρέλα και φρέσκο τυρί κρέμα + 1 μερίδα σαλάτα εποχής με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
• 250 γρ. Σπαγγέτι βιολογικής γεωργίας με θαλασσινά και ούζο + 1 μερίδα σαλάτα εποχής με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
• 200 γρ. σαλάτα Ζυμαρικών (Κριθαράκι βιολογικής γεωργίας ή Κοφτό βιολογικής γεωργίας) με ντομάτα, φέτα και ελιές + 1 μερίδα σαλάτα εποχής με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
• 250 γρ. Τριβέλι βιολογικής γεωργίας με λαχανικά και τυρί cottage + 1 μερίδα σαλάτα εποχής με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
• 250 γρ. Πέννες ριγέ βιολογικής γεωργίας με κουνουπίδι, σταφίδες και κουκουνάρι + 1 μερίδα σαλάτα εποχής με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
• 200 γρ. παστίτσιο με πράσα + 1 μερίδα σαλάτα εποχής με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
• 250 γρ. Λινγκουίνι βιολογικής γεωργίας με σπανάκι και τυρί κρέμα light +
• 1 μερίδα σαλάτα εποχής με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
Επιλογές απογευματινού
• 2 φρούτα εποχής μικρά.
• 1 ποτήρι φρέσκο χυμό χωρίς ζάχαρη.
• 1 παγωτό γρανίτα light.
Επιλογές βραδινού
• 1 τόνο σε νερό + 1 μερίδα σαλάτα εποχής με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
• 1 μερίδα σαλάτα εποχής + 1 μικρή πατάτα βραστή + 1 αβγό βραστό.
• 1 μερίδα σαλάτα εποχής + 1/2 στήθος κοτόπουλο ψητό με 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο.
• 1 γιαούρτι 0-2% + 5 καρύδια + 1 κ.τ.γ. μέλι.
• 1 μπιφτέκι ψητό + 1 μερίδα σαλάτα εποχής ή χωριάτικη με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
• 1 τοστ με 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά, 1 φέτα ζαμπόν γαλοπούλας βραστό και 2 φέτες ντομάτα.
• 1 σουβλάκι καλαμάκι χοιρινό σε πίτα αλάδωτη και 1 ντομάτα σε φέτες.
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ
Πηγή: myworld.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB