Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ζύμη για σουδάκια

zymh gia souΥλικά

½ φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά ολόκληρα

Εκτέλεση
 
Σε κατσαρολάκι βράζετε τη μαργαρίνη με το νερό και το ελάχιστο αλάτι. Μόλις διαλυθεί η μαργαρίνη ρίχνεται με μιας το αλεύρι κι ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να γίνει μια μπάλα. Τραβάτε απ την φωτιά και σε 5 λεπτά ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Σ’ αυτό το σημείο μπορείτε και να τα μεταφέρετε σε μίξερ και να χτυπήσετε με το γάτζο σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά, ώστε να χτυπηθούν ακόμα καλύτερα.
Η ζύμη είναι έτοιμη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σου είτε για αλμυρή είτε για γλυκιά συνατγή. 
Ψήσιμο: Τοποθετείτε σε λαμαρίνα που έχετε αλείψει με μαργαρίνη, ή στρωμένη με χαρτί φούρνου, κουταλιές από τη ζύμη σε κάποια μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ξανθύνουν. Ανοίγετε το φούρνο και τρυπάτε μ ένα μαχαίρι λίγο τα σου και τα ξαναψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 20 λεπτά για να στεγνώσουν.
Όταν θελήσετε να τα γεμίσετε τα ανοίγετε στη μέση και βάζετε τη γέμιση που σας αρέσει. Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλα τα σου απευθείας, πριν τα γεμίσετε, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη για πολύ καιρό.
Από dietup.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB