Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μυστικά για υγιή λουλούδια και φυτά


1. Αν χρησιμοποιείτε πήλινες γλάστρες ή ζαρντινιέρες για να μεταφυτέψετε τα φυτά σας, φροντίστε να τις βυθίσετε σε νερό για δύο μέρες, ώστε να μην απορροφούν υγρασία από τα χώμα.
2. Αποφεύγετε να τοποθετήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου στην κουζίνα, κοντά σε καλοριφέρ ή κλιματιστικά, δίπλα στο ψυγείο ή κοντά σε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, για να μη δημιουργούνται ρεύματα θερμού ή ψυχρού αέρα που είναι επιβλαβή για τα φυτά σας.
3. Σκαλίζετε συχνά την επιφάνεια του χώματος για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες αερισμού σε αυτό.
4. Αν φυτέψετε ντοματιές, συνδυάστε τις με δυόσμο και βασιλικό για να βελτιώσετε τη γεύση και το άρωμα της ντομάτας.
5. Το γεράνι απωθεί τα σκαθάρια από τα φυτά σας.
6. Καλλιεργήστε μαζί με τις ντοματιές, τις μελιτζάνες ή τα φασόλια, μερικούς κατιφέδες, οι οποίοι έχουν νηματοδοκτόνο δράση.
7. Το κιτρίνισμα των φύλλων στα φυτά είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Λιπάνετέ τα με βιολογικά λιπάσματα.
8. Αφαιρώντας μέρος του φυλλώματος από λαχανικά όπως οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και οι κολοκυθιές, βοηθούνται οι καρποί να ωριμάζουν γρηγορότερα.
9. Για να διατηρούνται τα κρεμαστά φυτά σε καλή κατάσταση, συστήνεται ο ψεκασμός των φύλλων και των βλαστών τους με νερό. Ο ψεκασμός συστήνεται επίσης σε είδη που έχουν μόλις μεταφυτευτεί.
10. Οι διάφορες πέτρες, καθαρές και χωρίς φυτικά κατάλοιπα, συμβάλλουν στην αισθητική οποιουδήποτε παρτεριού, ενώ το τείχος από ξύλινα πασσαλάκια συμβάλλει στον περιορισμό της ανάπτυξης των φυτών.
Πηγή: Show Gossip

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB