Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μύδια με σκόρδο και ντομάτα



Συνολικός χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
Υλικά για 2-3 μερίδες:
  • 18 μεγάλα φρέσκα μύδια
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες , κομμένες
  • 1 κουτάλι γούστερσάιρ σος
  • 2 κουτάλια πελτέ
  • ¼ φλιτζανιού χυμό μήλου
Τρόπος παρασκευής:
  1. Ελέγξτε τα μύδια. Βγάλτε τα γένια από τα μύδια και ξεπλύντε καλά. Ανοίξτε τα κελύφη με ένα μικρό μαχαίρι. Το κρέας πρέπει να είναι κολλημένο οίο μισό κέλυφος. Πετάξτε το άλλο μισό.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε ίο σκόρδο. Σοτάρετέ το για 1 λεπτό. Προσθέστε την ντομάτα, τη γουστερσάιρ σος, τον πελτέ και το χυμό μήλου. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Αφήστε τα να πάρουν βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε τα, με ανοιχτή κατσαρόλα, για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα μύδια, σιγομαγειρέψτε τα για 5 λεπτά.
Tip
Για να καθαρίσετε τα μύδια, βάλτε τα σε αλατισμένο νερό με λίγο αλεύρι για τουλάχιστον 1 ώρα. Τα ζωντανά μύδια θα φάνε το αλεύρι και θα βγάλουν όλη την άμμο που έχουν μέσα.
Από katiana.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB