Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αγαπημένα ντολμαδάκια!


Υλικά

1 κιλό αμπελόφυλλα ζεματισμένα για 1 λεπτό σε βραστό νερό
3 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μπολ ρύζι καρολίνα
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δύοσμο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 8 λεμόνια
αλάτι – πιπέρι
2 λαδόκολλες

 

Εκτέλεση

Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας  με τα κοτσάνι από τα ματσάκια των χορταρικών και από πάνω μια λαδόκολλα για να μην αρπάξουν οι ντολμάδες μας. Τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να δροσίσει. Γεμίζουμε και τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα και τα στρώνουμε σε δύο στρώσεις στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών. Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με τη δεύτερη λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μόλις τους σβήσουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Προαιρετικά μπορούμε μα προσθέσουμε στην κατσαρόλα  και μερικά άγουρα κορόμηλα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB