Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
Γεμιστά καλαμάρια
Υλικά:
8 μεσαία καλαμάρια φρέσκα, το χυμό από ένα λεμόνι, 200 γρ. μικρά καλαμάρια (κατεψυγμένα), 4 φιλέτα αντσούγιας, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 κλαράκι δενδρολίβανο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 αβγό,
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά, μισό βαζάκι πάστα από ελιές ΧΕΝΙΑ Καλαμών, 500 γρ. φρέσκο σπανάκι και 2 ποτήρια λευκό κρασί.
Τρόπος παρασκευής:
1. Καθαρίζετε και πλένετε τα φρέσκα καλαμάρια. Κρατάτε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε.
Ραντίζετε τις σακούλες με λεμόνι και τις αφήνετε σε ένα πιάτο.
2. Ανακατεύετε τα πλοκάμια με τα μικρά καλαμαράκια που τα έχετε κι αυτά ψιλοκόψει.
Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό, τα μυρωδικά, τα φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα, την τριμμένη φρυγανιά και την πάστα ελιάς. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
3. Γεμίζετε τα μεγάλα καλαμάρια με αυτή τη γέμιση και κλείνετε τις σακούλες με νήμα κουζίνας ή μια οδοντογλυφίδα.
Σοτάρετε τα καλαμάρια σε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
4. Καθαρίστε το σπανάκι και βάλτε το σε μια κατσαρόλα να αχνιστεί με τα υγρά του.
Μόλις ψηθεί προσθέστε αλατοπίπερο και ρίξτε στην κατσαρόλα με τα γεμιστά καλαμάρια.
Σερβίρετε ζεστό.
Από Katiana.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου