Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
Σαλάτα με ντομάτες,ραπανάκια και αυγό
Υλικά, για 4 άτομα:
4 αβγά, 6 ντομάτες, 1 ματσάκι ραπανάκια, 1 κονσέρβα καλαμπόκι (425 γραμ.), 1 ματσάκι
σχοινόπρασο (τσάιβς) 250 γραμ. γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι αρωματισμένο με βότανα, αλάτι, πιπέρι και μισή κουταλιά σκόνη κάρι.
Τρόπος παρασκευής:
1. Βράσετε τ΄ αβγά για 10΄.
2. Βάλτε τα κάτω από το νερό της βρύσης, για να κρυώσουν και καθαρίστε τα.
3. Πλύνετε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε φέτες.
4. Πλύνετε τα ραπανάκια, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε φέτες.
5. Στραγγίξετε το καλαμπόκι από το νερό της κονσέρβας.
6. Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά σε μια σαλατιέρα -εκτός από τ΄ αβγά.
7. Πλύνετε το σχοινόπρασο, στεγνώστε το και ψιλοκόψτε το.
8. Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το γιαούρτι, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρι.
9.Κόψτε τ΄αβγά σε 4-6 φέτες.
10. Σερβίρετε τη σαλάτα στα πιάτα, περιχύστε την με το ντρέσινγκ και γαρνίρετε με τις φέτες των αβγών.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου