Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011
Ψαρονέφρι με κρούστα καρυδιού και κρεμμυδάκια
Υλικά για 4 άτομα
800 γρ. ψαρονέφρι (φιλέτο χοιρινό)
1 κ. σούπας καρυδέλαιο ή σησαμέλαιο
1 κ. σούπας καρυδέλαιο ή σησαμέλαιο
Για τη πάστα της κρούστας300 γρ. καρύδια, ψιλοαλεσμένα
120 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους
½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ. καφέ μαύρη ζάχαρη
1 κ. καφέ αλάτι
120 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους
½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ. καφέ μαύρη ζάχαρη
1 κ. καφέ αλάτι
Για τα κρεμμυδάκια50 γρ. καρύδια, χωρισμένα στη μέση
1 κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδου, καθαρισμένα
1 κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδου, καθαρισμένα
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζετε από την προηγούμενη ημέρα την πάστα με τα καρύδια αναμειγνύοντας όλα τα υλικά. Βάζετε το καρυδέλαιο να ζεσταθεί ελαφρώς και σοτάρετε το ψαρονέφρι, ελαφρώς αλατισμένο, σε σιγανή φωτιά, για 15 λεπτά. Το γυρνάτε από όλες τις πλευρές και κρατάτε τους χυμούς του. Μόλις κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο, μαζί με τη πάστα. Βράζετε τα κρεμμυδάκια στον ατμό για 30 λεπτά και μετά τα βάζετε σε μια μαντεμένια γάστρα, μαζί με το καρυδέλαιο και τα καρύδια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 210°φούρνο για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό από την κατσαρόλα όπου τα βράσατε. Την άλλη ημέρα, αφού το φιλέτο έχει βγάλει πια όλους τους χυμούς του, το τυλίγετε με τη ζύμη και το βάζετε να ψηθεί στον φούρνο μέσα στη γάστρα με τα κρεμμυδάκια. Το ψήνετε σε προθερμασμένο στους φούρνο για 40 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου