Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Σπαγγέτι με κυδώνια
Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό κυδώνια
500 γραμ. φρέσκο σπαγγέτι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό κυδώνια
500 γραμ. φρέσκο σπαγγέτι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και το στραγγίζετε.
Βάζετε τα κυδώνια σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό νερό. Τα τρίβετε με τα χέρια σας για να φύγει όση πιο πολλή άμμος είναι δυνατόν. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2-3 φορές μέχρι να καθαρίσουν τελείως.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε τα κυδώνια, σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το κρασί. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τα κυδώνια σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν
Προσθέτετε τον μαϊντανό και το σπαγγέτι, ανακατεύετε, και σερβίρετε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου