Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τι πρέπει να τρώω για να αποκτήσω γιο ή κόρη;


Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για φίλες που επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τις ατέλειωτες κρασοκατανύξεις κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι για να ανακαλύψουν ότι είναι έγκυοι. Σίγουρα το αλκόολ δεν συντελεί στην εγκυμοσύνη, καθώς για τις περισσότερες γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας, αυτού του είδους τα περιστατικά αποτελούν την εξαίρεση, παρά τον κανόνα.
Ωστόσο, η ιατρική έρευνα έχει αποδείξει πως η διατροφή είναι εκείνη που επηρεάζει όχι μόνο τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, ώστε τα ποσοστά επιτυχίας της είναι εφάμιλλα με αυτά της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά συμβάλλει κατά μεγάλο βαθμό στο φύλο του παιδιού.
Νέα έρευνα, μάλιστα του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στην Ολλανδία καταδεικνύει ότι η κατάλληλη διατροφή μπορεί να είναι το κλειδί για την απόκτηση μιας κόρης.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα διατροφολόγιο, περιορισμένο σε αλάτι και μπανάνες και πλούσιο σε τροφές όπως τα φασόλια και το τυρί δύναται να οδηγήσει στην απόκτηση κόρης.
Τα εν λόγω πορίσματα προέκυψαν, ύστερα από πενταετή μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 172 δυτικοευρωπαϊκές γυναίκες ηλικίας από 23 έως 42 ετών. Οι γυναίκες αυτές, οι οποίες είχαν όλες προηγουμένως γεννήσει αγόρια και ήθελαν διακαώς να κάνουν κορίτσι, ακολούθησαν μια διατροφή που περιελάμβανε γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί, λαχανικά, φρούτα, κρέας, ρύζι και ζυμαρικά και ήταν περιορισμένη σε αλάτι.
Και μολονότι πολλές από αυτές, δεν κατάφεραν να τηρήσουν τις αυστηρές διατροφικές απαιτήσεις,  21 γυναίκες παρέμειναν πιστές μέχρι το τέλος. Από τις 21 γυναίκες δε, οι 16 γέννησαν κόρες, ένα εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 80%.
Εν κατακλείδι, το ζητούμενο είναι η μέλλουσα μητέρα να αποφεύγει την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε  νάτριο και κάλιο, όπως ελιές, μπέικον, σαλάμι, καπνιστό σολομό, γαρίδες, πατάτες, επεξεργασμένα κρέατα, ψωμί, αρτοσκευάσματα και μπανάνες. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο.
Στα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου, περιλαμβάνονται το γιαούρτι, τα σκληρά τυριά, οι κονσέρβες σολομού, το σπανάκι, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο και τα πορτοκάλια, ενώ τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα σύκα και τα φασόλια είναι πλούσια σε μαγνήσιο.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η διατροφή του πατέρα δεν έχει καμία επίδραση στο φύλο του παιδιού.
Πηγή: mednutrition.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB