Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Conditioner:απαραίτητο εργαλείο των μαλλιών σας



Είναι ο καλύτερος φίλος του σαμπουάν σας και τώρα οφείλει να γίνει και δικός σας. Το conditioner είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος που θα σας βοηθήσει να αναδείξετε την υγιή όψη των μαλλιών σας.
Γιατί να το χρησιμοποιήσω
Τα conditioners περιέχουν συστατικά που ενισχύουν τη βελτίωση της υφής και της υγείας των μαλλιών. Τα μικρά σωματίδια των ενεργών συστατικών τους «προσκολλώνται» σε συγκεκριμένα σημεία της τρίχας θεραπεύοντάς την. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σιλικόνη επικάθεται γύρω από τις άκρες της τρίχας, ενώ οι λιπαρές αλκοόλες στις ρωγμές στην επιφάνειά της αναδομώντας την και προστατεύοντάς την από την καθημερινή φθορά.
Τι μου ταιριάζει;
Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε απευθύνεται στις δικές σας ανάγκες. Στην αγορά θα βρείτε πολλά είδη conditioner κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών. Προσέξτε όμως αν έχετε λεπτά και άτονα μαλλιά να αποφύγετε τα conditioners που θρέφουν και αναδομούν την τρίχα, επειδή βαραίνουν τα μαλλιά κάνοντάς τα να δείχνουν «πεσμένα». Σε αυτή την περίπτωση προτιμήστε προϊόντα με ελαφριά σύνθεση που βελτιώνουν την κατάσταση των μαλλιών χωρίς να επηρεάζουν τον όγκο τους.
Η σωστή χρήση
Λουστείτε και ξεβγάλτε καλά. Επιλέξτε την ποσότητα conditioner που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Απλώστε το προϊόν κατά μήκος των μαλλιών, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις άκρες και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Έχετε υπόψη ωστόσο, ότι, αν το μαλακτικό σας είναι πολύ θρεπτικό, καλό είναι να μην το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που λούζεστε αλλά κάθε δεύτερη. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε προϊόντα νέας τεχνολογίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ύστερα από κάθε λούσιμο.
Πηγή: Forma

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB