Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
Cheesecake γλειφιτζούρια!
Για 6 γλειφιτζούρια
Θα χρειαστείτε:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. από διάφορα φρούτα όπως ( φράουλες, κεράσια, κλπ)
200 γρ. κρεμώδες τυρί
Ειδικές πλαστικές φορμίτσες
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. από διάφορα φρούτα όπως ( φράουλες, κεράσια, κλπ)
200 γρ. κρεμώδες τυρί
Ειδικές πλαστικές φορμίτσες
Εκτέλεση:
1) Βάζετε τη ζάχαρη και 100ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Δυναμώνετε στη συνέχεια την ένταση στο μάτι, και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα φρούτα τα οποία στο μεταξύ έχετε πλύνει. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
1) Βάζετε τη ζάχαρη και 100ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Δυναμώνετε στη συνέχεια την ένταση στο μάτι, και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα φρούτα τα οποία στο μεταξύ έχετε πλύνει. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
2) Μέσα στην κατσαρόλα -και αφού αυτή κρυώσει όπως είπαμε-, πολτοποιείτε το μείγμα των φρούτων. Ακουμπάτε ένα ευρύχωρο μπολ στον πάγκο της κουζίνας και στερεώνετε πάνω του ένα μεγάλο σουρωτήρι. Ρίχνετε το υλικό της κατσαρόλας στο μπολ, με στόχο η σήτα να κρατήσει τα κουκούτσια και τη φλούδα των φρούτων. Μετά, ανακατεύετε το φρουτώδες μείγμα με το κρεμώδες τυρί.
3) Τέλος, χωρίζετε το μείγμα σε έξι ειδικές πλαστικές φορμίτσες και βάζετε στην κατάψυξη. Αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι το μείγμα να γίνει συμπαγές και να πάρει τη μορφή της φόρμας-γλειφιτζούρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου